This is a free Purot.net wiki
  • View:

Projektit 2014, esiopetus

Keväällä 2015 opettaja-taideopettaja työparit dokumentoivat omaa projektiaan osana arviointia. Tavoitteena on tukea ja kehittää opettajien tieto- ja viestintäteknologian käyttöä sekä jakaa työparityöskentelyn kokemuksia, saatua oppia ja iloa.

Tarinatyöpajoja, musiikkileikkejä ja varjoteatteria!

Kalevan koulu, esiopetusryhmä ORANSSIT taidetyöpajassa

Opettaja sadutti lapsia ja kirjoitti lasten tarinat ylös ennen ensimmäistä yhteistä toimintakertaa. Tarinoista lähdetiin valmistamaan varjoteatteriesityksiä. Tutustuttiin varjoteatteriin (osallistava, musiikillinen varjoteatteriesitystuokio),  pidettiin liikkumistauko (toimintaan ja teemaan tutustuttavia musiikki- ja värileikkejä), tutustuttiin lasten tarinoihin, valmistettiin varjoteatterilavasteet ja -näyttämö sekä nuket. Projekti huipentui valmiisiin varjoteatteriesityksiin, joita kaksi muuta esiopetusryhmää tulivat katsomaan.

Varjoteatteri

Kurkelan päiväkoti, esiopetus

Varjoteatteri oli kaikille uusi kokemus. Toteutustapa oli monipuolinen; musiikkia, laulua, soittamista, kehonsoittimia, kädentaitoja, lavasteiden tekemistä ja itse esiintyminen sekä lopuksi oman esityksen katsominen.

Mauno fiksaa

Virrenkulman päiväkoti, Kalevan koulun toimipiste

Esiopetusryhmä tutustuu esiopetusvuoden aikana Porkkanamyllyn tarinoihin. Kertomuksen pohjalta tehtiin itse tarina ja siihen hahmot ja tausta, mikä kuvattiin animaatioksi. Animaatiohahmojen teko oli helppoa, ja yhteistyö taustakuvan kanssa sujui mainiosti kaikkien osallistuessa. Lapset käyttivät kameraa itse ja liikuttelivat hahmojaan. Kuvausten välillä tapahtuva jo kuvatun katseluhetki auttoi hahmottamaan, miten kuvaus etenee ja muodostuu.

Taikatuoli tanssisatu

Savion päiväkoti, esiopetus

IDEA TAIKATUOLIPROJEKTISTA SYNTYI SYKSYN ALUSSA. KESKUSTELIMME LASTEN KANNSSA, KIINNOSTAISIKO HEITÄ RAKENTAA IHAN OIKEA TAIKA-TUOLI.

JOKAINEN LAPSI SAI SUUNNITELLA OMAN TAIKATUOLINSA. IDEOITA TULIKIN PALJON JA LOPULTA JOKAINEN LAPSI SAI VALITA YHDEN TÄRKEÄN OSAN SUUNNITELMASTAAN, MINKÄ HALUSI TOTEUTTAA RYHMÄN YHTEISEEN TAIKATUOLIIN. VALINTOJEN JÄLKEEN VALITSIMME IDEOILLE SOPIVAT MATERIAALIT JA TOTEUTUSTAVAT.

TÄSSÄ VAIHEESSA SAIMME PROJEKTIIN MUKAAN TANSSIOPETTAJAN. ESITTELIMME HÄNELLE RYHMÄMME VALMIIN TAIKATUOLIN JA EHDOTIMME, ETTÄ VOISIKO SE PÄÄSTÄ MEIDÄN MUKAAN.

TAIDEOPETTAJAN EHDOTUKSESTA KEKSIMME TAIKATUOLILLE OMAN SEIKKAILUTARINAN (SADUTUS). SADUTUS TEHTIIN PIENISSÄ RYHMISSÄ, JOTTA JOKAINEN LAPSI PÄÄSISI KERTOMAAN MAHDOLLISIMMAN PALJON OMIA JUTTUJAAN.

"KISSA, KOIRA JA LEPAKKO MATKUSTAA TAIKATUOLILLA"- TARINAN POHJALTA TAIDEOPETTAJA LÄHTI MIETTIMÄÄN SOPIVIA TANSSEJA JA ETSIMÄÄN NIIHIN SOPIVAA MUSIIKKIA. NÄIN SYNTYIVÄT KOIRATANSSI, KIRPPU-TANSSI, PERHOSENSIIPITANSSI SEKÄ TAIKATUOLITANSSI. MUKANA ON MYÖS YKSI KIRPPULORU. TAIKATUOLITANSSIESITYS OLI SAANUT MUOTONSA!

11.12. ESITIMME TAIKATUOLITANSSIESITYKSEN JOULUJUHLASSAMME!

Matka Afrikkaan

Kurkelan koulu, esiopetus

Projektissa hyödynnettiin matkateemaa ja toteutettiin musiikkimatka Arfikkaan. Tehtiin savesta naamiot, soitettiin ja rytmiteltiin kehosoittimilla ja rummuilla sekä tanssittiin ja liikuttiin musiikin tahdissa. Mukaan otettiin lisäksi varjoteatteri. Projektin kuluessa tutustuttiin Afrikan savannin eläimiin. Valmistettiin keppinuket ja tehtiin pienimuotoista teatteria ja tarinankertomista.

Kettutanssi

Kalevan koulu, esiopetus

Projekti liittyi syksyn teemaan, Kyllikki-ketun ympärille. Keskeisessä asemassa oli rytmi ja sen toteuttaminen lapsiryhmässä. Pääpaino oli musiikin soittamisessa, mutta toimintaa rikastettiin liikunnalla sekä sana- ja kuvataiteella. Tavoitteena oli lisätä opettajien tietoteknistä osaamista ja ottaa haltuun iPad-toimintaympäristö  musiikin opetuksessa ja sen taltioinnissa käyttäen iPadin Garageband-sovellusta.

Me ollaan pihaeskareita!

Tervehdys päiväkoti Aarteen pihaeskareista. Me työskentelimme kuvataiteen parissa Paula-open ja Eevi-taideopen kanssa työstäen erilaisia materiaaleja hyödyntäen eri tekniikoita aiheista, jotka herättivät ryhmässä mielenkiintoa ja keskustelua. Valitsimme omakuvan, sudenkorennot sekä liskot. Toteutimme projektin grafiikan keinoin sekä kipsi-ja savitöiden avulla. Toimintatuokioilla työskentely oli innostavaa ja intensiivistä, kaikki onnistuivat!

Tiipii - Kuinka lumlintujen heimo sai asumuksensa

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username